Informasi Forum

Kelebihan berforum ini ada banyak faedahnya jika anda mengetahuinya, di-antara salah satunya untuk kita berkomunikasi sesama sendiri dan bertanya masaalah yang kita hadapi di-internet,mencari kawan,berkongsi pengalaman dan berbagai lagi...
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  
Do you want to make real money? join our affiliate marketing now and earn alot of >>$$$$..... send your name and email to here azroy@asia.com for more information
Welcome visitor
Flag Counter
Net KL Free domain
Earn extra income
Free exchange link


Share | 
 

 CARA UNTUK MULA DAN MENGENDALIKAN BERKEUNTUNGAN SENDIRI ANDA IMPORT / EKSPORT PERNIAGAAN DI RUMAH

Go down 
AuthorMessage
admin
Admin


Posts : 128
Join date : 24/06/2009

PostSubject: CARA UNTUK MULA DAN MENGENDALIKAN BERKEUNTUNGAN SENDIRI ANDA IMPORT / EKSPORT PERNIAGAAN DI RUMAH   Sun Nov 04, 2012 6:33 amAnda tidak perlu pengalaman sebelumnya dalam bidang ini, tetapi anda perlu mempunyai seorang ketua yang baik untuk menganjurkan. Memenuhi import / eksport perniagaan yang berjaya memerlukan perhatian yang berterusan kepada butir-butir kecil.

Adakah anda tahu beberapa pengeluar tempatan mencari cara untuk meningkatkan pasaran mereka untuk barangan yang mereka buat? Atau adakah anda merancang perjalanan di luar negara dan mahu membuat beberapa kenalan untuk menubuhkan perniagaan?

Jika anda mempunyai keupayaan untuk menjual, dan udara diplomasi, perniagaan import / eksport mungkin sesuai untuk anda. Semua yang anda perlukan adalah keinginan dan keazaman untuk membuat ia bekerja.

Seperti yang anda kemajuan dalam perniagaan, banyak faktor menjadi jelas dan mudah untuk mengendalikan. Sebagai contoh, anda akan perlu untuk mencari orang untuk mengendalikan penghantaran, dipanggil penghantar barang. Dan anda akan perlu untuk mewujudkan hubungan yang kukuh dan hubungan kukuh dengan pembekal yang boleh dipercayai. Tetapi selepas masa yang singkat, anda boleh juga pada cara untuk membuat pendapatan yang agak besar anda - dengan overhed yang sangat rendah.

Adakah anda suka idea menjalankan perniagaan anda sendiri? Bagaimana anda ingin perjalanan ditolak cukai ke tempat-tempat asing beberapa kali setahun? Kelebihan perniagaan import / eksport yang besar.

Kelebihan terbesar adalah wang anda akan membuat. Sebaik sahaja anda mendapatkan perniagaan dijalankan, komisen untuk menubuhkan jualan adalah sangat menguntungkan. Dan selepas anda menubuhkan dan mengekalkan bilangan akaun eksklusif, anda akan mencari masa yang anda belanjakan sangat dihadiahkan dengan wang.

Sila lihat ke dalam perniagaan import / eksport. Pertimbangkan risiko, dan mempertimbangkan kelebihan. Bercakap kepada orang-orang dalam perniagaan. Adakah ia untuk anda?

BAGAIMANA IA BERFUNGSI

Daripada semua pengeluar di Amerika Syarikat, hanya peratusan kecil mengedarkan barangan di luar Amerika Utara. Barang-barang yang mencari pasaran asing eksport. Sebaliknya, apa-apa yang dibuat di luar negara dan dibawa masuk untuk dijual, diimport.
Walaupun ia kelihatan jelas bahawa semua pengeluar mahu pasaran di seluruh dunia, ia tidak mudah untuk sebuah syarikat yang terhad dalam skop dan kebolehan. Itulah di mana anda datang masuk

Ejen import / eksport adalah muncikari. Pengilang barangan domestik mendapatkan pengagihan asing; pengeluar asing mahu pasaran Amerika Syarikat. Anda perlu untuk mencari mereka, membuat sambungan pepejal, dan menubuhkan hubungan perniagaan dengan syarikat-syarikat ini.

Komisen ejen secara umumnya kira-kira sepuluh peratus. Sekarang, fikirkan sepuluh peratus sebanyak $ 500,000 atau sepuluh peratus daripada satu juta. Walaupun yang mungkin kelihatan seperti susunan yang besar, ia tidak akan menjadi, jika anda bercakap tentang jentera, bahan-bahan mentah, atau komputer.

Pasaran adalah tidak terhad dan terdapat beratus-ratus pengeluar mencari untuk pengedaran asing. Barangan sukan, jam, permainan elektronik, radio, perkakas rumah, pakaian, alat - apa-apa yang boleh mudah diimport atau dieksport jika terdapat permintaan pengguna dan jika anda boleh mendapatkan produk.

Kerajaan Amerika Syarikat menggalakkan eksport. Sememangnya, ia adalah orang-orang jualan yang mengekalkan keseimbangan kami pembayaran dengan sejumlah besar barang-barang yang diimport. Dan anda akan mendapati agensi-agensi kerajaan yang membantu dalam mewujudkan perniagaan anda.

ASAS

Anda boleh memulakan import / eksport perniagaan di rumah dengan telefon. Anda akan memerlukan sistem fail, kad perniagaan, dan mesin menjawab panggilan telefon. Sebaik sahaja anda mendapat pergi, anda akan mahu alamat kabel atau teleks hook-up.
Dan anda akan memerlukan surat bergaya. Sehingga anda mewujudkan hubungan peribadi, ia adalah surat anda yang mewakili anda. Membuat ia kelihatan profesional, mungkin timbul atau dua warna, atau emas leafed. Adakah ia dicetak di atas kertas ringan untuk berurusan mel udara, tetapi tidak mempunyai sampul surat mel udara dicetak. Anda akan mempunyai banyak surat-menyurat domestik juga.

Lebih daripada peralatan pejabat, anda memerlukan keazaman untuk membuat ia berfungsi. Ia akan menjadi perlahan pada mulanya, dan anda akan perlu untuk merancang pergerakan anda, membuat kenalan dan MENJUAL DIRI. Tetapi apabila anda membuat beberapa jualan dan menandatangani beberapa kontrak eksklusif bernilai wang, anda akan tahu dedikasi anda adalah berbaloi.

MEMBUAT HUBUNGAN

Langkah yang paling penting dalam penubuhan perniagaan anda adalah untuk mencari kenalan. Anda mungkin mempunyai saudara-mara di luar negara, anda mungkin telah kerap dilawati dan menjalin hubungan perniagaan di negara. Atau, anda hanya mungkin mempunyai perasaan untuk apa yang akan menjual mana. Seseorang yang menyimpan maklumat dalam dunia perniagaan boleh mengambil dan menaiki puncak trend di seluruh dunia.
Konsulat asing yang terletak di Amerika Syarikat mempunyai komersial melekat yang mahu menubuhkan cawangan di Amerika Syarikat, dan mereka tempat yang baik untuk memulakan. Kadang-kadang konsulat boleh membantu anda mencari indeks import / eksport perusahaan mereka sendiri.

Kedutaan Amerika Syarikat di luar negara adalah satu lagi tempat untuk mencari kenalan untuk pengedaran komersial. Mereka boleh membantu anda mengetahui tentang kesolvenan dan reputasi syarikat.

Satu lagi cara untuk mewujudkan hubungan adalah melalui Chambers of Commerce setiap bandar anda berhasrat untuk.

Mula kecil - tidak menangani dunia. Di manakah anda mahu menjual barangan Amerika anda mungkin ada di dalam fikiran? Mana negara-negara yang mempunyai barangan yang anda mahu mengimport? Mengetahui tentang negara, apa yang mereka telah untuk menawarkan, dan apa yang umumnya permintaan.Kemudian menyediakan kempen mel secara besar-besaran.

Cara yang paling mudah untuk mel beratus-ratus surat adalah dengan menggunakan perkhidmatan menaip yang mempunyai peralatan untuk menghasilkan surat yang sama dengan alamat yang berbeza setiap kali. Ia bernilai wang ia akan kos - anda akan pergi gila menaip begitu banyak surat serupa.

Ke kenalan setiap mungkin, menulis surat yang memperkenalkan syarikat anda, meminta nama dan alamat firma yang sesuai untuk menghubungi. Tanya untuk mempunyai notis yang disiarkan dalam buletin bulanan atau ditampalkan di tempat yang sesuai.

Dari nama yang anda kembali, menulis surat lain, sekali lagi memperkenalkan diri sendiri, dan meminta maklumat tentang syarikat mereka. Anda boleh menggunakan soal selidik, yang mengisi dan menjemput jawapan.

Apakah barang-barang yang mereka mahu mengimport? Apa produk kini diimport dan bagaimana mereka diedarkan? Adakah syarikat mempunyai wilayah tertentu, adakah ia mempunyai wakil jualan, cawangan di bandar-bandar lain? Apakah butir-butir asas operasi - sejarah, aset dan liabiliti, rancangan untuk pertumbuhan.

Meminta apa-apa maklumat yang anda perlukan, untuk mengetahui apa yang mereka akan membeli dan apa yang mereka perlu menjual. Jika syarikat adalah pengeluar, minta untuk sampel atau katalog, fakta dan angka pengagihan asing semasa, dan permintaan produk di negara mereka sendiri.

MENGANALISA PASARAN

Pastikan dimaklumkan. Baca semua yang anda boleh menemui tentang perdagangan dunia. Lihatlah penerbitan perdagangan, surat khabar antarabangsa, majalah berita dan laporan kewangan. Siapa yang menjual apa kepada siapa? Walaupun pasaran bagi pesawat buatan Amerika dijahit, terdapat beribu-ribu sederhana kepada pengeluar bersaiz kecil di setiap negeri kesatuan.
Anda boleh mendapatkan barangan untuk menjual, tetapi anda perlu pastikan untuk mengkaji mana mereka berada dalam permintaan dan boleh mendapatkan harga untuk membuat pengeksportan berdaya maju. Soal selidik anda akan memberitahu anda apa yang melanjutkan dan membaca jurnal yang diterbitkan oleh negara itu - dan banyak terdapat dalam bahasa Inggeris. Adakah penerbitan ini mengesahkan keinginan untuk produk tertentu?

Pasaran Amerika bagi produk diimport turun naik dengan nilai dolar berbanding nilai mata wang setiap negara lain. Dan, harga pengimportan mencerminkan langsung. Pengguna Amerika mampu untuk membayar harga barang-barang tertentu yang diimport? Atau akan mereka?

Mencari pasaran yang betul adalah penting sebagai butir-butir sebenar membuat tawaran dan menjual barangan. Apa yang anda fikir akan menjual? Jika anda melakukan beberapa kajian yang berhati-hati dan berfikir tentang trend, anda akan dapat tampil dengan beratus-ratus produk untuk mengimport dan mengeksport.

Perniagaan import / eksport sebenarnya adalah lebih kecil daripada yang anda sangka. Terdapat hanya beberapa perniagaan ini - itulah sebabnya terdapat banyak ruang untuk lebih banyak.

DIMANA MENCARI PERTOLONGAN

Mewujudkan hubungan perniagaan yang baik dengan sebuah bank tempatan yang mengendalikan perniagaan antarabangsa. Jurubank peribadi anda akan mengikuti melalui transaksi sebenar asing, dan akan membantu menjaga kredit anda bertahan. Malah, yang merupakan salah satu faktor yang terbaik tentang perniagaan import / eksport. Selain daripada bekalan pejabat dan surat-menyurat, atau perjalanan perniagaan yang mungkin, anda perlu tidak perbelanjaan tunai peribadi. Semua yang anda perlukan adalah kredit yang baik dan reputasi yang baik.
Bank anda adalah pengurus kredit anda dan akan memberi anda nasihat dan rujukan yang berharga apabila anda berurusan dengan kedua-dua pengeluar dan pengedar Amerika dan asing.

Agensi-agensi Kerajaan Amerika Syarikat adalah tempat terbaik untuk mendapatkan bantuan. Agensi-agensi ini menggalakkan perniagaan import / eksport, dan menerbitkan buku dan risalah kecil banyak. Mereka juga mengedarkan sentiasa dikemaskini laporan mengenai pasaran perdagangan asing, dan pembiayaan.

Baca sumber-sumber maklumat dan mengetahui butir-butir eksport, kaji selidik global dan garis panduan fret laut. Menjadi biasa dengan laporan pasaran saham, undang-undang dan peraturan semasa, dan kemudahan kerajaan promosi.

MEMBUAT SAMBUNGAN

Seperti yang anda meneruskan surat-menyurat anda dengan syarikat-syarikat asing, membina hubungan yang baik dengan wakil-wakil mereka. Pin bawah beberapa syarikat - mungkin di negara yang sama atau wilayah yang sama - untuk keperluan sebenar mereka. Apakah dua atau tiga produk yang paling dalam permintaan?
Pertimbangkan kaedah pengagihan. Anda mungkin boleh bekerja secara langsung dengan pemborong syarikat pengimport luar negara. Komisen anda akan lebih rendah, tetapi anda tidak perlu untuk mengendalikan butir-butir yang sama seperti banyak, dan mereka akan menjaga pengedaran.

Atau, anda mungkin perlu untuk membekalkan katalog dan sampel, bekerja dengan rangkaian syarikat-syarikat kecil, atau wakil jualan dari konglomerat yang lebih besar.

Bayaran tertinggi yang anda boleh mengumpul adalah untuk bahan-bahan mentah yang diambil dari sumber dan dihantar terus kepada pengilang. Tetapi anda mesti tertentu kuantiti dijamin dan keupayaan berterusan untuk menyampaikan.

Jika anda mengimport barangan, anda akan perlu untuk mencari AS pengedar yang boleh mengendalikan kuantiti barangan pada harga yang cukup tinggi untuk anda untuk keuntungan oleh. Sebuah kedai runcit tunggal atau dua tidak cukup untuk membuat masa anda berbaloi. Melihat ke dalam bagaimana pembeli bekerja dan membuat kenalan dalam rantaian runcit yang lebih besar jika anda mempunyai barangan runcit.

MENDAPATKAN BARANG

Terdapat beratus-ratus pengilang Amerika dengan pengagihan terhad mencari pasaran di luar negara. Mengeksport barangan mereka adalah tempat untuk memulakan perniagaan anda.
Anda telah banyak menjual kualiti untuk meyakinkan pengeluar untuk melibatkan diri anda sebagai agen eksport tunggal. Anda mempunyai kenalan asing dan tahu permintaan untuk barangan tertentu. Anda akan mengendalikan jualan, kertas kerja, wang, penghantaran semua, adat, dan pengedaran asing.

Pengeluar dalam pulangan menyediakan petikan, dan anda meletakkan yuran anda di atas itu - anda kos mereka apa-apa.

Pengeluar mempunyai segala-galanya untuk mendapat - peningkatan dalam jualan, pasaran yang lebih luas, dan keuntungan yang lebih. Dan anda mempunyai segala-galanya untuk mendapat - menubuhkan perniagaan anda, komisen pada kos barang. Itu adalah asas sambungan perniagaan firma dan perkiraan yang saling menguntungkan.

Hubungi pengeluar tempatan pertama dan kemudian bergerak ke wilayah yang lebih besar. Anda boleh membuat kenalan ini melalui telefon, orang, atau oleh pengenalan peribadi dari kenalan anda mungkin sudah mempunyai. Atau, anda boleh mengiklankan dalam penerbitan perniagaan dan surat khabar.

Sebelum anda masuk ke dalam perjanjian undang-undang, pastikan untuk menyemak reputasi syarikat. Berapa lama ia telah dalam perniagaan? Mana produk diedarkan domestik? Apakah kesolvenan dan kebolehpercayaan syarikat dan barangan? Apabila anda membuat jualan anda, anda akan mahu menjadi mampu untuk menyampaikan.

MEMBUAT SUATU PERJANJIAN

Sebaik sahaja anda telah bersetuju untuk mewakili pengeluar sebagai agen eksport, anda perlu mempunyai kontrak bertulis dan ditandatangani untuk mengikat perjanjian ini. Peguam anda harus menjadi salah satu untuk menarik sehingga kontrak ini - kemudian anda hanya boleh menggunakan satu sama, menggantikan nama-nama pengeluar lain.

Pada asasnya, kontrak adalah antara pengeluar dan anda sebagai wakil eksport. Anda diberi hak eksklusif untuk mengedar barangan kepada semua negara kecuali mereka yang mereka sudah mengedarkan masuk

Pengilang akan membayar anda komisen tertentu yang dipetik pengedar di atas harga barangan. Syarikat itu juga akan menyediakan katalog dan sampel untuk kegunaan anda dalam pengedaran.

Anda, wakil eksport, seterusnya akan berjanji untuk melakukan segala yang mungkin untuk membuat kenalan dan mengedarkan barangan pengilang di wilayah asing.

Terma kontrak maka harus dinyatakan: berapa tahun kontrak akan ditandatangani, terma pembatalan oleh pihak sama ada secara sukarela atau kerana tindakan jualan tiada tempoh masa tertentu.

MENJUAL

Anda telah membuat kenalan anda dengan pengedar asing yang akan membeli barangan. Anda mempunyai kontrak ditandatangani dengan pengilang Amerika yang akan menyampaikan barangan. Mungkin salah satu pengedar kini meminta sebut harga firma pada harga jumlah tertentu barangan.
Anda pergi kepada pengilang dan mendapatkan sebut harga pada kuantiti barang-barang. Ia harus sah bagi tempoh tertentu yang dinyatakan. Pengilang boleh bersetuju untuk menyampaikan barang-barang ke kapal, pengendalian kargo ke titik itu, atau anda mungkin perlu membuat persiapan dari kilang.

Anda menambah komisen anda mahu harga barang. Kemudian anda menambah semua kos tambahan untuk mendapatkan barangan dari kilang ke gudang pengedar.

Jika anda telah membuat satu perjanjian dengan syarikat asing import / eksport, wakil-wakil mereka boleh mengambil alih perkapalan, membayar anda harga barangan dan komisen anda. Itulah yang paling mudah, tetapi komisen anda akan perlu munasabah yang lebih rendah.

Jika jualan anda adalah untuk syarikat yang akan mengedarkan barangan borong atau runcit dari premis, anda mempunyai untuk menguruskan semua pengangkutan.

BIDANG PERKAPALAN

Anda akan menjadi lebih akrab dengan terma penghantaran yang digunakan dalam memetik harga dan menyampaikan barang seperti yang anda mendapat pengalaman. Tanggungjawab anda berbeza dengan terma-terma perjanjian dan perintah. Semak dengan forwarder fret anda untuk menjadi jelas tentang tanggungjawab anda.
Satu bil muatan adalah suatu resit bagi barangan yang dihantar. Ia ditandatangani oleh ejen kapal atau pembawa biasa dan meyakinkan pembeli bahawa barang itu telah dipunggah dalam keadaan yang sama kerana mereka telah diterima. Ini adalah dokumen yang anda perlukan untuk menghasilkan bank anda untuk melepaskan surat kredit.

FOB bermakna free on board. Penjual menyampaikan barang-barang ke destinasi tertentu dengan tiada caj tambahan. Penjual menginsuranskan dan mengambil tanggungjawab sehingga ketika itu. Pembeli mengambil tanggungjawab dan membayar caj selepas itu. Sebagai contoh, FOB New York bermakna sebutharga penjual termasuk tanggungjawab penuh dan penghantaran ke New York.

FAS bermakna percuma bersama-sama. Penjual menyampaikan barang-barang ke kapal yang akan membawa barangan. Pembeli membayar untuk memuatkan ke kapal dan mengambil tanggungjawab dari sana. FAS New York, sebagai contoh, bermakna bahawa penjual akan menyampaikan dan menyimpan barangan sehingga mereka bersedia untuk memuatkan ke kapal.

C & F bermakna kos dan fret. Penjual membayar caj fret. Pembeli menginsuranskan barangan dan mengambil tanggungjawab penuh selepas destinasi.

CIF bermakna kos, insurans dan tambang. Penjual adalah bertanggungjawab untuk nilai dan keadaan barang, dan membayar kedua-dua insurans dan caj fret ke titik tertentu. Pembeli adalah bertanggungjawab dari sana.

CARA PENGHANTAR BARANG

Satu ekspeditur fret adalah orang yang menjaga langkah-langkah yang penting dalam penghantaran barangan. Orang ini kadar perkapalan petikan, menyediakan laluan, maklumat dan buku-buku ruang kargo.
Penghantar fret menyediakan dokumentasi, kontrak insurans perkapalan, kargo laluan dengan caj kastam terendah, dan menguruskan simpanan. Mereka adalah berharga untuk anda sebagai agen import / eksport, dan mereka adalah penting dalam menangani langkah-langkah dari kilang ke destinasi akhir.

Mereka boleh ditemui dengan melihat di muka surat kuning atau oleh rujukan peribadi. Cari seseorang yang boleh melakukan kerja yang baik untuk anda. Anda akan memerlukan seseorang yang anda boleh bekerja dengan, kerana ini boleh menjadi hubungan perniagaan jangka panjang

Anda akan memerlukan bantuan daripada penghantar barang apabila anda membuat jumlah sebutharga kepada pengedar. Bukan sahaja anda termasuk harga pengeluar dan komisen anda - biasanya ditambah bersama-sama, tetapi anda perlu termasuk yuran dok dan angkutan MNB, yuran forwarder, kos fret laut, insurans marin, caj duti, dan mana-mana yuran invois konsular, pembungkusan caj, atau kos tersembunyi yang lain.

Berhati-hati terutamanya apabila anda menyediakan sebutharga ini Ia sudah tentu tidak profesional untuk kembali ke pengedar dengan quote yang lebih tinggi termasuk yuran anda terlupa. Anda mungkin pergi ke atas sebutharga dengan forwarder fret anda untuk memastikan tiada apa yang terlepas pandang.

Biasanya sebutharga diperinci ke dalam tiga kategori utama kos barangan, yang termasuk komisen anda; caj fret dari destinasi ke destinasi; dan yuran insurans.

Beri tarikh sebut harga adalah sah, yang sepatutnya menjadi sama seperti tarikh yang diberikan pada petikan anda. Anda juga boleh memasukkan maklumat tentang produk, termasuk mana-mana sastera jualan baru.

Satu surat rasmi yang mengiringi sebutharga harus menolak untuk jualan. Anda boleh memaklumkan pengedar tarikh penghantaran secepat perintah itu diterima dan disahkan oleh surat kredit. Hantar surat dan sebut harga melalui pos berdaftar untuk menjadi tertentu penyampaian.

SURAT KREDIT

Surat kredit menghapuskan risiko kewangan untuk anda, pengilang dan pengedar. Apabila pengedar anda mengesahkan perintah itu, surat kredit ditarik dari bank bahawa syarikat cawangan di Amerika Syarikat atau kepada bank anda.
Ini surat kredit mengesahkan bahawa dana yang didapati daripada pengedar untuk menampung kos sama kamu sebutkan. Surat kredit tidak boleh ditarik balik menjamin anda perintah itu tidak akan dibatalkan pada bila-bila masa. Apabila bahawa surat kredit begitu juga disahkan oleh bank anda untuk menyampaikan barang, pengedar yakin penghantaran. Setelah surat kredit disahkan oleh bank, pertukaran mata wang juga disahkan, jadi anda tidak perlu bimbang tentang turun naik dalam mata wang.

Pada asasnya, bank memegang wang sehingga semua dokumen perkapalan dibentangkan. Surat kredit menyatakan terma dan syarat untuk membuat ia sah di sisi undang-undang dan boleh dirunding kepada wang, biasanya pegangan bagi bukti penghantaran barangan. Ekspeditur fret anda membantu anda mencapai semua dokumen tersebut. Apabila anda menyerahkannya kepada jurubank, surat kredit bertukar menjadi aset cair untuk anda kemudian membayar pengeluar dan semua invois yang lain dari transaksi.

Jangan sekali-kali bekerja pada janji. Bukan sahaja anda mengambil risiko gergasi, tetapi anda mewujudkan risiko buruk bagi semua orang yang anda terlibat dengan. Satu surat kredit itu adalah satu-satunya cara pasti untuk memindahkan bayaran ini.

MENYAMPAIKAN BARANGAN

Terdapat kombinasi banyak orang dan kaedah yang boleh anda gunakan untuk menyampaikan barang-barang yang telah diarahkan. Apabila anda menghasilkan sebut harga untuk barang-barang, anda terpaksa pergi melalui semua langkah-langkah barangan akan ikut. Sekarang, sebelum anda meneruskan, periksa sekali lagi.
Adakah anda mempunyai suatu perintah yang disahkan ditandatangani oleh wakil yang diberi kuasa syarikat mengagihkan? Adakah bank anda diluluskan surat kredit daripada syarikat itu?

Bandingkan jumlah surat kredit kepada amaun yang dipetik bagi barang. Pastikan mereka sepadan dengan tepat. Atau, jika pengedar memilih kuantiti tertentu beberapa tawaran, menyemak harga lagi dan mengesahkan kuantiti.

Sahkan sebutharga dan dijual dengan pengilang, dan melakukan perkara yang sama dengan ekspeditur fret dan mana-mana ejen insurans marin anda bekerja dengan. Kemudian susulan.

Dalam usaha untuk memastikan kualiti barangan, sesetengah pengeluar lebih suka untuk mengendalikan fret dok muatan, yang menjadikannya lebih mudah untuk anda. Jika anda mengendalikan darat perkapalan, susulan untuk memastikan barangan yang dipilih dan tiba dengan selamat di destinasi.

Diberitahu tarikh barang dimuatkan ke dalam kapal. Kilang harus mempunyai mereka freighted dalam masa untuk mengelakkan caj penyimpanan dok mahal.

Sejak semua syarat-syarat jualan mesti dipenuhi untuk mematuhi terma-terma surat kredit, anda perlu semua dokumen yang ditandatangani. Telah forwarder fret anda atau kenalan lain mendapat kuasa bil muatan barangan setiap langkah cara - dari destinasi ke destinasi.

Sebaik sahaja anda mempunyai semua dokumen yang ditandatangani, menghadiahkannya kepada bank anda. Jika semua syarat dipenuhi, dana akan dibebaskan. Sejak komisen anda adalah sebahagian daripada harga yang dipetik dagangan, anda biasanya akan mengumpul yuran anda dari pengilang.

Apabila ia adalah benar-benar lengkap, anda mengumpul wang anda - dan membuat keuntungan yang agak besar untuk hanya membuat sambungan. Pertimbangkan komisen apabila anda mempunyai berpuluh-puluh pesanan yang datang dan pergi.

MENGIMPORT

Sila lihat pada barangan isi rumah dan peralatan yang anda mempunyai di rumah anda. Dibuat di Jerman Barat; dibuat di Jepun; dibuat di Korea. Anda mungkin mempunyai pakaian dari India, kasut dari Brazil, dompet kulit dari Itali. Kereta anda mungkin import; peralatan stereo anda boleh dikeluarkan di tempat lain. Terdapat beratus-ratus dan beratus-ratus barangan yang dikeluarkan di seluruh dunia, kini sedang digunakan oleh pengguna Amerika.
Pasaran adalah besar. Dan terdapat banyak syarikat-syarikat Amerika mencari barangan buatan asing untuk mengedarkan. Beberapa item adalah kurang mahal; ada yang lebih baik dibuat, ada yang diimport kerana ia dibuat dalam sebuah negara yang kini bergaya dengan pereka.

Apa yang anda boleh meneroka? Mungkin anda mempunyai kenalan di Amerika Syarikat, pengedar mencari barang-barang tertentu. Dan anda sudah membuat kenalan di negara-negara asing yang menghasilkan barang-barang. Susulan dan dapatkan satu perjanjian pengedaran eksklusif dengan mereka pengeluar.

Mengimport memerlukan usaha yang sama dan susulan sebagai mengeksport tidak. Anda akan memerlukan kontrak yang ditandatangani dengan pengilang untuk menjadi ejen tunggal mengedarkan ke Amerika Utara - atau dunia, bergantung.

Anda juga akan perlu untuk mendapatkan sebut harga harga firma dari pengilang dalam kuantiti permintaan pengedar anda. Petikan perlu ditukar ke angka ringgit yang sesuai mewakili pertukaran mata wang.

Menyiasat reputasi pengilang dan kebolehpercayaan barang. Jika anda mengimport sesuatu seperti komponen elektronik, periksa ke dalam pasaran pengedaran lain pengeluar untuk memastikan kualiti barangan.

Komisen anda akan datang melalui dari pengeluar asing. Telah bank anda menyiasat kesolvenan syarikat itu dan reputasi hidup sehingga perjanjian. Sejak ia pada wilayah asing anda akan mempunyai masalah yang lebih dalam mana-mana tindakan undang-undang, walaupun dalam cahaya banyak undang-undang antarabangsa.

Menyediakan sebutharga. Ia adalah paling mudah jika anda meminta segi penghantaran ke pelabuhan negara itu. Ekspeditur fret anda boleh membantu anda bergerak barangan dari pelabuhan itu, di luar negara, dan melalui kastam domestik.

Susulan dengan semua butir-butir penghantaran. Pastikan untuk memasukkan apa-apa insurans, dok yuran, kadar penyimpanan, dan penghantaran darat. Terlepas pandang apa-apa jadi sebutharga anda untuk pengedar Amerika adalah tepat.

Memperincikan sebutharga dan memberikan kepada pengedar Amerika. Setelah menerima perintah yang dibenarkan, periksa harga dan susulan kepada penyampaian.

Surat kredit itu akan pergi dari pengedar Amerika kepada bank pengeluar. Semua terma dan perjanjian mengenai harga, pengangkutan dan insurans akan ditakrifkan. Wakil pengilang akan mengesahkan penerimaan surat kredit, yang akan melepaskan barang untuk penghantaran.

Mempunyai penghantar barang anda susulan pada penghantaran barangan. Mereka mungkin perlu freighted dari kilang ke dok. Perkiraan untuk penghantaran perlu dijalankan. Duti kastam dan memunggah perlu diikuti melalui dari pelabuhan Amerika. Kemudian, barang mungkin perlu freighted darat ke destinasi akhir.

Sebaik sahaja barangan telah tiba di destinasi yang betul yang ditugaskan, kertas perlu didokumenkan dan disampaikan kepada bank yang memegang surat kredit. Kemudian, semua syarikat penerbangan dan ejen perlu dibayar, dan anda mengumpul komisen anda.

PROMOSI

Selepas anda selesai jualan beberapa transaksi untuk menubuhkan diri anda, anda akan perlu untuk menggalakkan import / eksport perniagaan untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan. Urusniaga pertama memberi anda pengalaman untuk mempelajari tali perniagaan, dan untuk mewujudkan hubungan dan ejen di sini dan di luar negara.
Sertai organisasi perniagaan dan persatuan perdagangan asing untuk membangunkan lebih banyak kenalan dan meluaskan wilayah anda. Bercakap kepada semua orang yang anda hubungi tentang mengimport dan mengeksport, belajar dari kesilapan dan kejayaan mereka.

Iklan di media cetak untuk pengedar dan barang-barang. Pengilang tidak tahu bagaimana untuk membuat kenalan untuk pengedaran asing. Menunjukkan kepada mereka butiran anda dan memilih mereka sehingga ke atas kontrak eksklusif. Dengan pengalaman yang sedikit, anda boleh memasarkan hampir apa-apa di mana-mana.

MENGEMBANGKAN PERNIAGAAN

Keuntungan perniagaan import / eksport adalah dalam kuantiti barangan yang didagangkan. Semakin tinggi kos barangan, semakin tinggi keuntungan daripada peratusan anda. Kerana anda perlu pergi melalui semua langkah-langkah bagi setiap transaksi, yang mempunyai lebih banyak jualan secara berterusan hanya menambah kepada keuntungan.
Hantar mel berterusan ke senarai asal anda kenalan dan susulan petunjuk. Anda mungkin membangunkan satu pendekatan jualan. Seperti yang anda membangunkan lebih banyak pelanggan, anda boleh meyakinkan syarikat-syarikat yang lebih besar reputasi anda.

Hubungi ramai sebagai pengeluar dan pengedar yang anda boleh pada kedua-dua belah lautan. Dan mengukuhkan kenalan ini. Anda mungkin boleh untuk bekerja di luar perkiraan dengan seseorang untuk bekerja di negara tertentu untuk komisen. Atau, anda mungkin mahu mengambil perjalanan perniagaan di sana secara peribadi bertemu dengan pelbagai syarikat.

Dapatkan maklumat terperinci mengenai produk yang kini menjual. Mengapa produk-produk tertentu berjaya? Mungkin anda boleh masuk ke dalam pasaran yang sama dengan produk yang lebih kompetitif. Menyiasat cara untuk menjual lebih. Adakah produk perlu dibuat dengan lebih baik? Adakah mereka menjual lebih baik pada harga yang dikurangkan? Tahu apa yang menjual dan di mana untuk mendapatkannya.

MEMBUAT IT KERJA

Perniagaan import / eksport adalah sebuah syarikat keuntungan yang tinggi. Kerana overhed yang rendah, kebanyakan wang yang anda buat pada komisen adalah milik anda. Tetapi membina perniagaan yang benar-benar menguntungkan memerlukan dedikasi dan pengetahuan yang baik daripada perniagaan.
Anda perlu kenalan banyak yang tahu anda, menghormati anda, dan boleh mengesyorkan kerja anda. Anda perlu mempunyai ejen yang baik di sini dan di luar negara untuk membantu anda susulan pada penghantaran barang. Anda perlu hubungan kerja yang baik dengan bank anda sendiri dan mungkin yang lain bahawa surat kredit datang sebagai pemindahan cawangan dari pejabat asing.

Jangan terburu-buru untuk pesanan. Menyiasat pengeluar dan pengedar untuk memastikan produk dan kaedah jualan adalah bereputasi. Daftar keluar butir-butir penghantaran dan pembuatan dari negara asing. Setiap budaya berfungsi dalam cara yang tertentu. Dapatkan tahu bagaimana untuk bekerja dengan orang-orang.

Perniagaan import / eksport bukan untuk semua orang. Tetapi ia adalah satu operasi peribadi yang anda boleh menjalankan diri anda - anda tidak perlu menjawab kepada sesiapa. Ganjaran berunding di negara asing adalah keseronokan, sentuhan eksotik, dan potensi keuntungan yang besar. Apabila anda membuat kenalan yang betul dan mengikuti melalui sepenuhnya dengan pengeluar terkemuka, syarikat-syarikat perkapalan dipercayai, dan pengedar yang bertanggungjawab, anda telah ia dibuat.

Jika anda sudah bersedia untuk dimasukkan ke dalam masa, menjual sendiri. Mula membuat pertanyaan dan kenalan. Cubalah untuk saiz. Adakah ia rasa baik?
Kemudian

JADIKAN IT BERJAYA

Jika anda memerlukan nasihat khusus PERUNDANGAN atau bantuan mengenai perkara ini, perkhidmatan seseorang profesional adalah disyorkan.
Back to top Go down
http://easywebsdesign4u.yolasite.com/
 
CARA UNTUK MULA DAN MENGENDALIKAN BERKEUNTUNGAN SENDIRI ANDA IMPORT / EKSPORT PERNIAGAAN DI RUMAH
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Informasi Forum :: Perniagaan-
Jump to: