Informasi Forum

Kelebihan berforum ini ada banyak faedahnya jika anda mengetahuinya, di-antara salah satunya untuk kita berkomunikasi sesama sendiri dan bertanya masaalah yang kita hadapi di-internet,mencari kawan,berkongsi pengalaman dan berbagai lagi...
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  
Do you want to make real money? join our affiliate marketing now and earn alot of >>$$$$..... send your name and email to here azroy@asia.com for more information
Welcome visitor
Flag Counter
Net KL Free domain
Earn extra income
Free exchange link


Share | 
 

 Kereta anda mungkin ditonton 24 jam pada masa depan

Go down 
AuthorMessage
admin
Admin


Posts : 128
Join date : 24/06/2009

PostSubject: Kereta anda mungkin ditonton 24 jam pada masa depan   Mon Oct 29, 2012 8:19 amPada masa hadapan, anda hanya mungkin dikenakan bayaran untuk memandu ke kedai serbaneka di sekitar sudut untuk mendapatkan susu dan roti.
Kerajaan kini menguji satelit pengesanan teknologi baru yang boleh berkembang menjadi generasi akan datang harga jalan raya elektronik sistem (ERP).
Sistem Ujian Penilaian (SET) bermula pada bulan Mei dan "adalah percubaan teknologi untuk membantu mengenal pasti penyelesaian teknologi yang paling sesuai bagi Singapura", Channel NewsAsia melaporkan.

Jadi jangan bimbang jika anda datang merentasi empat rasuk julur hitam di Woodlands Avenue 12, tapak di mana ujian SET sedang dijalankan. Anda juga akan dapati pelbagai kamera pengawasan, reflectors dan sensor ditetapkan pada struktur tergantung di atas jalan raya.

TrafficCom Kapsch, IPK Engine Sistem Asia dan NCS, ST Electronics (Sistem Maklumat-Comm) dan IBM Singapura, dan Watchdata Technologies dan Beijing Watchdata Sistem telah dianugerahkan tender tahun lepas untuk membangunkan teknologi dalam tempoh 18 bulan sebagai gantian untuk sistem ERP. Mereka masing-masing S diperuntukkan $ 1 juta untuk projek itu.

Ujian ini dijangka akan siap pada akhir tahun ini, berikutan Penguasa Pengangkutan Darat (LTA) "akan menilai prestasi pelbagai penyelesaian untuk menentukan sama ada satu penyelesaian teknologi yang sesuai boleh didapati dan boleh membentuk asas generasi seterusnya ERP sistem ", seorang jurucakap LTA telah dipetik oleh CNA sebagai berkata.

Menggunakan Sistem Kedudukan Global (GPS) untuk mengesan kenderaan di jalan raya, ini pengesanan satelit mungkin menggantikan sistem ERP yang sedia ada dan mungkin juga cukai jalan tahunan bahawa semua pemandu membayar tanpa mengira penggunaan. Satu lagi aspek pemilikan kenderaan yang boleh diteliti ialah Sijil Hak (COE) premium, yang boleh dikurangkan jika pemandu yang dikenakan ke atas penggunaan mereka.

Saya fikir jika ini pengesanan satelit menggantikan ERP, pemandu mungkin dibuat untuk membayar caj berasaskan jarak (perbatuan mengembara), caj masa berasaskan (tempoh penggunaan kereta, hari-hari biasa atau hujung minggu, puncak atau waktu bukan puncak), berasaskan lokasi caj, atau walaupun campuran ketiga-tiga, menggunakan GPS berasaskan harga jalan elektronik di tempat caj berasaskan kawasan semasa. Tidak akan ada keperluan untuk gantries ERP, yang memerlukan hanya Koordinat GPS, perisian dan kamera untuk pemantauan.

Sebagai contoh, struktur yang mungkin mungkin menjadi salah satu di mana sistem mula mengecas sebaik sahaja anda memulakan enjin anda dan bergerak, tanpa mengira sama ada anda sedang menuju sekitar sudut untuk minum kopi Ahad anda, memilih anak anda dari sekolah atau pergi ke tempat kerja pada pagi Isnin .

Mereka yang jarang menggunakan kenderaan mereka akan mendapat manfaat daripada ini, sebaliknya kemungkinan pelaksanaan satelit pengesanan ERP boleh membuat penggunaan kenderaan yang lebih mahal di Singapura.
Terdapat tiada firma merancang bagaimana kenderaan sistem pengesanan satelit ini akan digunakan sebagai ujian masih dijalankan untuk menilai daya maju untuk digunakan bagi road pricing. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai kemungkinan tentang bagaimana ia boleh dilaksanakan untuk generasi akan datang sistem ERP.

Dengan keupayaan ini untuk mengesan kenderaan, sistem ini berpotensi pada dasarnya boleh berfungsi sebagai kamera 24-jam pengawasan bagi semua pemandu di Singapura. Ia boleh mengesan kenderaan yang dipandu laju, pemukul lampu merah, tempat letak kereta haram, langgar dan dikendalikan oleh pemandu, dan juga membantu dalam mencari kereta yang dicuri atau lain-lain jenis jenayah.Risau, projek ini masih di peringkat awal dan tiada tarikh yang ditetapkan atau masa untuk memperkenalkan sistem ERP generasi akan datang lagi.
Back to top Go down
http://easywebsdesign4u.yolasite.com/
 
Kereta anda mungkin ditonton 24 jam pada masa depan
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Informasi Forum :: Sciencetific-
Jump to: