Informasi Forum

Kelebihan berforum ini ada banyak faedahnya jika anda mengetahuinya, di-antara salah satunya untuk kita berkomunikasi sesama sendiri dan bertanya masaalah yang kita hadapi di-internet,mencari kawan,berkongsi pengalaman dan berbagai lagi...
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  
Do you want to make real money? join our affiliate marketing now and earn alot of >>$$$$..... send your name and email to here azroy@asia.com for more information
Welcome visitor
Flag Counter
Net KL Free domain
Earn extra income
Free exchange link


Share | 
 

 Awal melihat pada Windows 8 sedekat pengguna

Go down 
AuthorMessage
admin
Admin


Posts : 128
Join date : 24/06/2009

PostSubject: Awal melihat pada Windows 8 sedekat pengguna   Mon Oct 22, 2012 3:12 am
Pembebasan Microsoft Windows 8 sistem operasi adalah seminggu sahaja, dan pengguna dalam untuk kejutan. Windows, yang digunakan di dalam satu bentuk atau lain untuk generasi, semakin kelihatan sama sekali berbeza yang akan memaksa pengguna untuk mempelajari cara-cara baru untuk mendapatkan perkara yang dilakukan.
Microsoft membuat berehat radikal dengan masa lalu untuk kekal relevan dalam dunia di mana telefon pintar dan tablet telah menghakis dominasi tiga dekad komputer peribadi. Windows 8 sepatutnya untuk mengikat bersama-sama perisian PC, tablet dan telefon Microsoft dengan satu pandangan. Tetapi berdasarkan reaksi beberapa orang yang telah mencuba versi PC, ia adalah satu langkah yang risiko mengelirukan dan mengasingkan pelanggan.

Tony Roos, mubaligh Amerika di Paris, memasang versi preview percuma Windows 8 pada laptop penuaan untuk melihat jika sistem operasi baru Microsoft akan membuat PC lebih cepat dan lebih responsif. Ia tidak, katanya, dan dia cepat belajar bahawa bekerja dengan perisian baru memerlukan melambung keluar banyak apa yang dia tahu tentang Windows.
"Ia adalah amat sukar untuk mendapatkan digunakan untuk," katanya. "Saya mempunyai 8-tahun dan 10-tahun mereka tidak pernah mendapat digunakan untuk ia. Mereka adalah seperti,` Kami hanya akan menggunakan komputer ibu. "
Windows 8 adalah semakan terbesar sistem operasi Microsoft sejak ia memperkenalkan Windows 95 tengah-tengah sebarang gangguan yang besar 17 tahun lalu. Akhirnya, Windows berkembang menjadi perniagaan AS $ 14 bilion setahun dan membantu membuat bekas Ketua Eksekutif Bill Gates orang terkaya di dunia untuk satu masa. Sekarang, disebabkan untuk telefon pintar dan tablet, industri komputer peribadi kejatuhan. Syarikat komputer terdesak untuk sesuatu yang akan mendapat jualan yang semakin meningkat lagi. Jualan PC dijangka mengecut tahun ini untuk kali pertama sejak 2001, menurut iSuppli IHS, sebuah firma penyelidikan pasaran.

Persoalannya ialah sama ada versi baru, yang boleh dijalankan pada tablet dan telefon pintar, bersama-sama dengan PC tradisional, boleh memenuhi keperluan kedua-dua jenis pengguna."Saya sangat bimbang bahawa Microsoft mungkin kira-kira untuk menembak dirinya di kaki kehebatan," katanya. Michael Cokmar, Ketua Pegawai Eksekutif Lembah Silikon perisian permulaan Cera Teknologi dan bekas pekerja Apple. Windows 8 adalah sangat berbeza, katanya, bahawa banyak Windows pengguna yang tidak technophiles akan berasa hilang, katanya.

Microsoft melepaskan Windows 8 pada 26 Oktober, dan ia tidak merancang untuk mengurangkan kesan. Syarikat komputer akan membuat standard Windows 8 pada hampir semua PC yang dijual kepada pengguna.Bercakap kepada penganalisis Wall Street pada hari Khamis, Microsoft ketua pegawai kewangan Peter Klein berkata dia tidak sangat bimbang bahawa kekeliruan pengguna boleh memperlahankan penggunaan Windows 8. Apabila Microsoft emperkenalkan ciri-ciri baru, beliau berkata, rakyat akhirnya menyedari bahawa "orang-orang inovasi telah menyampaikan nilai cara yang lebih, produktiviti cara yang lebih dan cara kebolehgunaan yang lebih baik". Itu akan menjadi benar Windows 8 juga, katanya.

Daripada menu Start ikon dan biasa, Windows 8 memaparkan permohonan sebagai pelbagai jubin berwarna-warni, yang boleh menampilkan maklumat yang dikemas kini dari aplikasi. Sebagai contoh, "Foto" jubin menunjukkan imej dari koleksi pengguna, dan "Orang" jubin menunjukkan imej dari kenalan sosial-media pengguna. (Microsoft dilesenkan untuk menggunakan kandungan AP dalam Windows 8 berita aplikasi.)

Jubin adalah besar dan mudah untuk memukul dengan jari mudah untuk skrin sentuh. Aplikasi mengisi skrin keseluruhan secara lalai - mudah untuk skrin tablet, yang biasanya lebih kecil daripada PC. Butang kecil yang mengelilingi Windows 7 aplikasi, untuk fungsi seperti mengawal kelantangan pembesar suara, tersembunyi, memberi yang bersih, pemandangan bersepah. Apabila anda memerlukan mereka butang sedikit, anda boleh membawa mereka keluar, tetapi pengguna perlu memikirkan mereka sendiri bagaimana untuk melakukannya.

"Dalam usaha untuk kesederhanaan, mereka dikorbankan obviousness," kata Sebastiaan de Dengan, pereka antara muka dan ketua pegawai kreatif di app pemaju DoubleTwist di San Francisco.Teknologi blogger Chris Pirillo posted video YouTube bapanya menggunakan versi preview Windows 8 untuk kali pertama. Sebagai Pirillo tua Lawatan sistem operasi tidak dengan bantuan daripada anaknya, dia kesilapan ke lama "Desktop" persekitaran dan tidak boleh memikirkan bagaimana untuk mendapatkan kembali ke jubin Mula. (Petunjuk: Gerakkan kursor tetikus ke penjuru atas kanan skrin, kemudian sapu ke butang "Start" yang muncul, dan klik Pada skrin sentuh, sapu jari dari tepi kanan skrin untuk mendedahkan. butang Mula.) video empat minit telah dilihat lebih daripada 1.1 juta kali sejak ia telah dicatatkan pada bulan Mac.

"Terdapat banyak perkara yang tersembunyi," kata Raluca Budiu, pengalaman pengguna yang pakar dengan Nielsen Norman Kumpulan. "Apabila pengguna menemui mereka, mereka perlu ingat di mana mereka berada. Orang akan perlu bekerja keras dan menggunakan sistem ini secara tetap." Cokmar, Ketua Pegawai Eksekutif perisian, telah digunakan setiap versi Windows sejak versi 2.0, yang keluar pada tahun 1987. Masing-masing, katanya, dibina di atas yang sebelumnya. Pengguna tidak perlu melambung daripada cara lama mereka melakukan perkara-perkara apabila perisian baru datang bersama-sama. Windows 8 parit bahawa tradisi kesinambungan, katanya.

"Kebanyakan pengguna Windows tidak melihat PC mereka dilanggar untuk memulakan dengan. Jika anda memberitahu mereka` Oh, di sini adalah versi baru Windows, dan anda perlu belajar semula segala-galanya untuk menggunakannya, 'berapa banyak pengguna biasa akan mahu untuk berbuat demikian? " soalnya.Desktop Windows biasa masih boleh didapati melalui salah satu daripada jubin, dan kebanyakan program akan membuka dalam persekitaran itu. Tetapi sejak butang Mula hilang, pengguna akan mempunyai untuk flip dan berulang-alik antara desktop dan skrin jubin.Ada potensi tambahan untuk kekeliruan kerana terdapat satu versi Windows 8, yang dipanggil "Windows RT," yang kelihatan seperti versi PC tetapi tidak menjalankan program Windows tetap. Ia bertujuan untuk tablet dan ringan komputer riba tablet kacukan.

Budiu percaya peralihan kepada Windows 8 akan menjadi yang paling sukar bagi pengguna PC, kerana pilihan reka bentuk Microsoft skrin sentuh memihak bukannya tetikus dan papan kekunci. Alex Wukovich, London yang cuba Windows 8 pada laptop kawan, bersetuju."Pada desktop, ia hanya merasakan benar-benar pelik," katanya. "Rasanya seperti ia adalah sistem operasi tablet bahawa Microsoft berjaya untuk twist dan pengiah ke desktop."Tidak semua orang yang telah mencuba Windows 8 bersetuju dengan pengkritik.Sheldon Skaggs, pemaju web di Charlotte, NC, pemikiran beliau akan membenci Windows 8, tetapi dia perlu melakukan sesuatu untuk mempercepatkan komputer riba berusia lima tahun beliau. Jadi dia memasang perisian baru.

"Selepas sedikit lengkung pembelajaran dan bermain-main dengan ia sedikit lebih, anda akan mendapat digunakan untuk ia, menghairankan," katanya.Komputer sekarang but lebih cepat daripada ia lakukan dengan Windows Vista, katanya.
Vista adalah paling terkini Microsoft sistem operasi flop. Ia telah dilihat sebagai begitu clunky dan kereta apabila dikeluarkan pada tahun 2007 bahawa banyak pengguna PC duduk kitaran menaik taraf dan menunggu untuk Windows 7, yang tiba dua setengah tahun kemudian. Syarikat dan institusi lain menunggu lebih lama daripada pengguna untuk menaik taraf perisian mereka, dan ramai yang akan terus membayar untuk Windows 7. Banyak syarikat yang masih menggunakan Windows XP, yang dikeluarkan pada tahun 2001.

Colin Gillis, seorang penganalisis di BGC Kewangan, adalah optimistik mengenai Windows 8, menunjukkan bahawa ia adalah solek dan berjalan dengan baik pada PC dengan kuasa pemprosesan yang terhad, menjadikan ia sesuai untuk padat, mesin tablet gaya. Tetapi dia juga menyatakan bahawa melalui sejarah Microsoft, kira-kira setiap sistem operasi lain pelepasan telah kekecewaan.Intel membuat pemproses yang pergi ke 80 peratus daripada PC, dan mempunyai kepentingan yang kuat dalam kejayaan Windows.

CEO Paul Otellini berkata pada Selasa bahawa apabila syarikat itu telah disewa pengguna cuba Windows 8 pada mahal "ultrabook" komputer riba dengan skrin sentuh, "maklum balas adalah universal positif". Tetapi dia memberitahu penganalisis bahawa dia tidak benar-benar tahu jika orang akan memeluk Windows 8 untuk PC arus perdana.
"Kita akan tahu lebih banyak tentang ini 90 hari dari sekarang," katanya.

Back to top Go down
http://easywebsdesign4u.yolasite.com/
 
Awal melihat pada Windows 8 sedekat pengguna
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Informasi Forum :: Computer-
Jump to: